Life coaching

Wat is lifecoaching?

Life coaching is een vorm van coaching die zich specifiek richt op zelfontplooiing. Een life coach ondersteunt je in het vergroten van je talenten, het versterken van je zelfvertrouwen en het bereiken van je doelen.

Via life coaching help ik om je beter te leren communiceren en met het ontdekken van je eigen sterktes en zwaktes en met zelfontplooiing in het algemeen. Via gesprek wordt gezocht naar nieuwe manieren en mogelijkheden om situaties aan te gaan. 

Voor wie? 

Life coaching is voor iedereen die even niet meer weet welke kant hij op moet met zijn leven. 

  • Heb je het de laatste tijd veel te druk?
  • Heb je het gevoel dat je blijft vasthangen in een job die je eigenlijk niet zo leuk vindt? 
  • Wil je meer tijd voor familie en vrienden? 
  • Of wil je ontdekken wat je passies zijn?

Via life coaching kan je meer inzicht verwerven in jezelf en je doelstellingen geven en je zo op de juiste weg helpen.

Het is daarnaast ook de ideale manier om een betere balans tussen werk en privé te vinden of om voller te gaan leven. Zo kan je dankzij coaching plots nieuwe inzichten krijgen. 

Het doel van life coaching is om jezelf te ontplooien. Je leert welke veranderingen er nodig zijn om meer geluk te ervaren of om innerlijke rust te bereiken.

Waarom kiezen voor een life coach? 

Ook als je iemand zoekt om met te praten, kan je bij een life coach terecht. Dit moet zeker niet over grote transformaties gaan. Soms heb je gewoon even nood aan een klankbord. 

Een life coach kan je als objectieve luisteraar een spiegel voorhouden, zonder ergens over te oordelen. Je kan nieuwe oplossingen aangereikt krijgen waar je zelf misschien helemaal nog niet aan gedacht had. Of kwaliteiten van jezelf ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had. 

Tijdens vertrouwelijke en persoonlijke gesprekken krijg je meer inzicht in jezelf en je leven. Het is de ideale manier om in jezelf te investeren. Wil je graag een betere job, gezondere levensstijl, goede relaties,...? Tijdens life coaching leer je concrete stappen naar je doelen te zetten.

In een individueel traject help ik mijn cliënten on hun doel duidelijk te krijgen en hun eigen weg te vinden. Daarbij maak ik gebruik van gerichte vraagstellingen en creatieve technieken.

Dit leidt ertoe dat de cliënt bewust gaat stilstaan bij "Wie ben ik?" en "Wat wil ik?". Op die manier kan hij/zij contact maken met wat er echt toe doet, en van daaruit bewuste keuzes maken.

Hoe verloopt lifecoaching? 

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we samen je wensen en doelen. 

In een individueel traject help ik je om je doel duidelijk te krijgen. 

Welke obstakels zorgen ervoor dat je je doelen niet kan bereiken? Er wordt gekeken naar de verschillende opties die je hebt en samen kiezen we welk actieplan het best bij jou past. 

Als coach ondersteun ik jou in een zoektocht naar jezelf, naar je ware kern. Ik breng een proces op gang, maar als cliënt kom je zelf met de oplossingen. Door in eenzelfde denkpatroon vast te zitten, blijven we soms piekeren en in rondjes draaien.

Vanuit een ander perspectief krijg je een breder zicht op je eigen wereld en op je mogelijkheden. 

Als coach ben ik daarin jouw klankbord, jouw spiegel en komen we tot de ontdekking van je diepste wens. Uiteindelijk kom je zelf met oplossingen die voorheen niet zichtbaar waren. 

We gaan samen aan de slag met de overtuigingen die je beperken en we helderen relaties op. We transformeren datgene dat jou tegenhoudt om in je kracht te staan. 

Waar nodig wordt het traject ook wat bijgesteld zodat het helemaal op jouw maat blijft. 

Hoe lang life coaching duur, kan je grotendeels zelf kiezen. Voor grote veranderingen in je leven of het werken aan persoonlijke groei plan je best meerdere coachingsessies in. Bij kleine veranderingen kan één sessie soms al genoeg zijn om nieuwe inzichten te krijgen en deze mee naar huis te nemen om zo verandering in je leven te brengen.

Tarief

Coachgesprek: 60 min - 60 euro